The Adventure Day With My Best Friend!!

 

Aikkk…tajuk dlm english tp isi dlm BM. ikut suka aku la cek oi!! Hohoho…Ada x yg x faham bhasa inggeris? Truk sgt la klau x fham. hehe… x de la. mlawak je. Siapa x fham mksud tjuk kt atas ni? lagi skali tnya ni… mksudnya “Satu hari pengembaraan bersama sahabatku yg terbaik!”

Mesti ada yg nk tnya, “kembara pa haa?”, “bila kembara tu?” & “Siapa shbat trbaikku tu?”. Sabar2….bykkan brsabar..sbar sbhgian drpd iman! crita baru je nak mula..dh sibuk tnya byk. huhu… tp bgus la sbb eager nak tahu. eager apa pula dh?! Haha..eager ty in english laa. mksud dia sungguh2 nak tahu.

Ok. smbung crita. kisahnya brlaku pd 28/5/2010. Ooo…ok. hari ni laa! huhuhu… Aku brsama shbt sejatiku, Aiman Aminudin plan nk ke lowyat dkt2 Times Square…cee..cee..nk wtpa? haha…nk survey2 psl hp. Nama tmpt tau la..tp nak p mcm mana x tau pn. hohoho.. Haa..b4 that, jgn salah fham naa…aku ada ramaaaiiii shbat sejati. cuma dlm cite ni, dia la yg trlibat.

Aku dgn dia naik bas rapid KL dpn UIA PJ pkul 10 pg, fuhh…dh hari jumaat, mmg raaamaii org dlm bas tu. dh tu, kami turun kt KL Central. aku ikt dia je la….sbb? Dia dh brglar “org metropolitan” 2 tahun lebih dh. aku pula baru 8 hari! so x tau la sgt bab2 bndaraya oligopoli Kangar ni…ehh..silap! Kangar pula. KL! Trbawa2 pula “jiwa perlis“. Haha..

Dh turun tu, fuhhh…nk beli tiket train time tu, mmg rmaaai org…smpai ktorg pning kpala! bkn pning nk pgsan, tp pning tgok org rmai sgt…mklum la kt perlisss x de la nk brsesak2 dgn rmai org ni…so at last, ktorg tkar “plan“. ada bas henti2 dkt2 situ..so kami pn pkai naik je….smpai kt Pasar Seni. kami pn trun kt situ. kt situ, ktorg naik train Putra….smpai kt KL central. aikkkk….smpai situ blik??

Aku pn tnya kata, “hg biasa ka x ni man dgn pblic trnsport kt KL ni….?”. dia kata, “Errr…x sgt..aku naik pblic trnsport kt KL slama ni pn klau outing dri KISAS jee…”. Hahhh…x guna tul man ni!! hehe…x de la. aku ni baik, x mgata kt org. haha… so time tu dh pkul 12. pkul 12! sjam lbih lg nk msuk wktu solat zohor. dh hari jumaat…SOLAT JUMAAAAT!

Aiman ajak aku ke Midvalley, naik train Putra. smpai laa kt sana. Tgok2 bteri hp. Tgok bbrapa saaat ja! Thennn..jam mnunjukkan pkul 12.45tgh. apa?! stgh jam lg nk azan zhor dh! Ktorg pn brgegas la naik Putra train balik ke KL central. then naik k0muter ke Masjid Jamek. Agak2 ktorg smpai pkl bpa? 1.30 tgh! Elok2 jaa hbis amik wdhu’, khutbah pn nk hbis…nk solat dh. brebut tmpat pula laa utk brdiri dlm saf!

Lpas solat tu, haaahhh..alhamdulillah. lega sgt! apsl lak? huhu…agk2 sbb pa? sbb dri pg td duk pkir psl nk smbhyg jumaat! hati x tnang…rasa nk lari n glbaah, klam kbut apa smua la..mmg ltih sgt! lpas tu, kami naik blik kmuter ke KL Central.

Kt situ la, kami p mkn dkt food court dgn penuh ktenangan..release tnsion. haha… dh tu, dia kena cpat balik ke putrajaya plak dh…sbb? mak dia kata nk kena siap2 cpat..lpas asar nk brtlak ke melaka. utk pe? sbuk laa korg ni nk tau. bz body sgguh! hehe..

Kami pn brpecah…..sdihnyaa…hehe…aku naik komuter ke Kepong, ke rmah uncle aku. dia naik KLIA train ke putrajaya. lbih krang pkul 4…smpai laaa kt rumah msing2.

……………………..TAMAT…………………………

Fham ke apa aku cite ni? X fham? Haa..ulang baca. tu la…baca laju2…dh tulis bhsa bkn men elok pn x mau baca, kang aku tlis bhasa gramatis baru tau! huhuhu…. 

Apa moral cite ni? lu fikir laaa sndiri! Smoga kita sntiasa dlm rhmat & kredhaaan ALLAH. amin =) 

The-Journey-of-Life.com
holds together a network of websites which
target a variety of different life subjects.
They have the same aim –
to make this journey a better one………
 

8 Responses to “The Adventure Day With My Best Friend!!”

  1. x pergi pun la. hahahaha…

  2. conclusion nye..pegi x lowyat tuh??..

  3. conclusion nye..pegi x lowyat tuh??

  4. hehehh….great….!!… bila nk p..??..haha..
    aku jd ktua le tour de world 2 nnt erk,
    sesat jln pdn muka hmpa suma….wakaka…

  5. hahaha….ok3! pastu kita pkat2 wt tour. le tour de world! hohoho… =)

  6. hoho….ptut la aku bca cam mrasakn experience 2…kah3.. nnt bleh la jd psychologist instead of math lecturer…hua3..
    =)

  7. Guna kaedah psiko org tu…huhu…

  8. hahaha….aku phm pa yg hg tlis 2 wlaupn bca cpat2..hua3.. bc cpat2 bru best, ada suspen ckit.. tp klau bca slow2 cam xdak feeling pn..kih3…

Bagi komen sikit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: