Itulah Kehidupan Namanya. . .

https://i1.wp.com/hr.ucsb.edu/icons/work_life.jpg

Wahhh . . sedap nama post ni kan ? hehe. . dah tu yg terfikir nak dijadikan tajuk bg post ni. tulis sajalah . . post ni ditaip di Restoran Burger King brdekatan Masjid Jamek, Kuala Lumpur, sementara menunggu bas ke perlis pukul 10.30 mlm. nak keluar mlm takut sampai lambat pula . . so aku keluar dari UIA ptg la.

Sesungguhnya, hidup di dunia ni mmg sementara. Akhiratlah merupakan tmpat kehidupan yg sebenar & kekal abadi buat selamanya. mmg kita akan menempuhi mcm2 situasi, ujian & dugaan dlm kehidupan di dunia ni . ada masa kita senang & gembira. ada masa kita susah & sedih. bak kata org hidup ni ada pasang surutnya. ada naik turunnya. kita sebagai hamba ALLAH yg mengabdikan diri kpdNya haruslah menerima takdir yg telah ditetapkanNya dgn hati yg terbuka & percaya akan adanya hikmah yg tersirat disebaliknya.

Alhamdulillah, kehidupan aku di CFS IIUM PJ so far baik & study pun ok . . tp biasalah . . aku juga x lari drpd ditmpa ujian, dugaan, tohmahan dsb. walaupun hati ni perit rasanya, namun redha akan ketentuan Ilahi itu mesti diutamakan. sebenarnya aku bkn tahu nak tulis apa sgt dlm post ni . . sbb keadaan dlm restoran ni sejuk sgt ! ! hahahaha. . .

Apapun, pada ksempatan ini, aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA ‘IDUL ADHA 1431H kpd seluruh muslimin & muslimat di seluruh dunia. Ingatlah, sesungguhnya kemanisan nikmat perjuangan hidup di dunia ini hanya bisa dirasai dgn pengorbanan yg dilakukan ikhlas kerana ALLAH ‘Azza Wa Jalla. Di situlah kita akan merasai kemanisan iman yg sebenarnya. Ayuhlah kita sama2 tingkatkan ketaqwaan kpd ALLAH. . . apa yg aku katakan ni x lain x bukan utk peringatan diriku sndiri di samping utk yg mmbaca post ni. tu jelah. . . illal liqa’ wa ma’assalamah . . =)

2 Responses to “Itulah Kehidupan Namanya. . .”

  1. Terima kasih🙂

  2. saya suka catatan anda🙂

Bagi komen sikit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: