Mengimbau Kembali Nostalgia Sekolah…

Hari ni bakal diumumkan keputusan SPM 2012. Ada yang bakal gembira, tak kurang juga yang sedih dan kecewa kerana tak dapat keputusan yang diidamkan.

Whatever it is, those who believe in Allah realize that everything happens for good reasons. Okay, guys?

Tak kisah berapa ketul ‘A’ yang berjaya kita kutip, tetapi yang paling penting keadaan kita di Padang Mahsyar kelak.

Yang berjaya, teruskan momentum yang baik dan peroleh kejayaan di dunia dan di akhirat. yang kurang berjaya, perbaiki diri dan usaha lebih lagi. banyakkan muhasabah. yang penting kita bahagia.

Okay. Seriously rindu sesangat zaman persekolahan yang penuh kenangan manis dan pahit. Cikgu2 yang pernah ajar aku, insyaAllah terus segar dalam ingatan, tak lupa punya.

Nak mention ramai benor. Tapi antara yang special Cikgu Sakinah(Puan Siti Sakinah Binti Yahaya), juga Cikgu Halim(Encik Abdul Halim Bin Othman). So cool. Baguih tak nama penuh pun aku ingat. Hehe.

Apapun. buat calon SPM 2012. jemput lah baca entry ni yang memang didedikasikan khas buat pelajar lepasan SPM. klik sini  xD

4 Responses to “Mengimbau Kembali Nostalgia Sekolah…”

  1. Wa’alaikumussalam.

    1st, kagum dgn saudara/i sbb ambil berat pasal masa depan. ia sepatutnya diraikan dgn pendapat dan dorongan, bukan demotivate dgn kata2 seperti “bukan masa lagi nak fikir benda ni”.

    2nd, saya bukan cikgu noh, still pelajar universiti tahun pertama di UIAM. Hahaa.

    3rd, istikharah, mohon petunjuk daripada sangat penting, kerana Dia Maha Mengetahui atas segalanya.

    4rd, istisyarah, minta pendapat ahli keluarga & sahabat2 terutama yang rapat pasal bakat & kelebihan kita. Mereka sangat mengenali keperibadian kita.

    5th, boleh juga buat ujian minat kerjaya, antaranya di sini http://www.cikgukaunseling.com/2011/01/analisis-ujian-minat-kerjaya-holland.html atau http://personality-testing.info/tests/RIASEC.php

    Semoga respon ni membantu saudara/i🙂

  2. Assalamualaikum. Sy bru tingkatan 4. Sy minat Chemistry and AddMath tp lemah Physics dan Bio. InsyaAllah sy tgh berusaha nak fahamkan phy bio. Cuma skrg ni sy tak tahu lps spm nt sy nk mintak course ape dan sy pun tak pasti cita2 sy nk jd ape. Sy cenderung pd kira-kira dn fakta . Wlaupun phy ada kira2 tp bru2 ni sy failed pulk exam. hehe. Skrg sy tgh cri kerjaya yg berkaitan dgn chemistry kt internet. Sy ada mintak pdpt org lain tp diorg ckp ‘bukan masa lg kau nk fkir smua ni’. hbis klau tak fkr skrg, bila nk fkr? tkkan lepas spm kot? Sy mintak tlg dgn Cikgu utk bantu sy dlm mslh sy ni wlaupun mslah ni tak bsr mne bg sesetgh pihak. Terima Kasih.

  3. Wsalam. Boleh refer post “University of life: 1st semester in IIUM Kuantan”
    Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

  4. Assalamualaikum
    Saya budak Msia, dah apply dah kat IIUM. Mcm mana environment kat campus IIUM kat Kuantan? Best tak? Lecturer2 bagus2? Kuantan campus ni banyak org luar tak?
    Haha. Terima kasih diucapkan dahulu sebelum menjawab soalan saya🙂

Bagi komen sikit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: