Cerpen “Aku dan bukan Aku 2” – Bahagian 2

Amir, where is Akmal? I have not met him since last two days I guess“, tanya Nasri kepada Amirullah, roommate Akmal.
I’m not sure. What I know he is very busy with so many commitment. Usually, I notice him going out early in the morning around 8 , then returning to room at 12 or 1 am“, jawab Amirullah.
Fuh, seriously, bro? I’m wondering whether it affects his studies or not“, kata Nasri.
I don’t worry about it, Nasri. Do you know he got 24.5 out of 30 for mid term exams of intro to psychology?  He shared it in his Facebook’s private account“, balas Amirullah.
Really? That’s really great! It is hard to find someone who are active in non-academic activities, but also can perform well in academic“, kata Nasri.
I’m quite impressed when he even created Whatsapp group for our room, you know? haha“, ketawa Amirullah.

Sementara itu di Masjid Sultan Haji Ahmad Shah, UIAM Gombak….

Enta tau tak pasaipa ana post result ana tu kat Facebook? Seingat ana, ana tak pernah lagi post kot result ana macam tu kat Facebook“, tanya Akmal.
Entah.. ana pun tak pasti. Ana pun tak pernah buat macam tu. Hehe. Pasaipa akhi?“, tanya Abang Halim kembali.
Sebab ada la segelintir orang yang tak yakin dengan ana untuk masuk dalam bidang psikologi ni. Depa agak tegas dan tak setuju ana lari dari maths ke psikologi. Kata depa, ana patut stay je dengan maths“, jawab Akmal dengan nada tegas.
Oh, sapa depa tu, akhi? Ikhwah ke?”, tanya Abang Halim, agak terkejut dengan justifikasi Akmal untuk post exams result itu dalam Facebook. (Nota: Ikhwah basically means kawan yang ikut usrah)
Oh, bukan Ikhwah. Bukan penting pun sapa, akhi. Yang penting, ana nak tunjukkan yang ana mampu, malah ana mampu perform better insyaAllah, bukan saja dalam exams/quiz, tapi juga dalam sumbang pada dakwah dan tarbiah. And at the same time, kena jaga hati la supaya tak ‘ujub, takabbur, pandang rendah orang yang dapat markah lagi rendah...”, jawab Akmal dengan riak wajah agak serius.

Ketika Amirullah dan Nasri sedang berborak, sambil bersiap-siap untuk turun bermain futsal, seorang lagi roommate mereka pulang ke bilik, iaitu Afnan.

Waaa.. so happening chatting here aaa. What are you talking about, guys?”, tanya Afnan.
Ada.. la.. topik menarik.. Hehe. I just learnt two words from Akmal. Topic about him“, jawab Nasri.
Aiii are you backbiting him? It is not permissible you know. hoho“, balas Afnan.
Bukan la afnan. Ni nasri tengah impress, kagum dengan roommate kita sorang ni tu”, kata Amirullah.
Haha.. Impressed? But… Do you know about his story?“, tanya Afnan dengan senyum.
What is it…..?!“, tanya Nasri.
Apa apa? citer ahhh“, tanya Amirullah.

Bersambung….

Bagi komen sikit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: