About Me

Sekapur Sirih tentang pemilik blog ini

kamil

Photo in December 2011

Assalamualaikum dan jutaan terima kasih kepada semua yang sudi mengunjungi teratak blog saya ini.

Insan biasa yang kerdil dan hina dina ini bernama Raja Ahmad Kamil Bin Raja Sulaiman.

Dilahirkan pada tanggal 22 Zulhijjah 1412 Hijrah bersamaan 22 Jun 1992 Masihi iaitu pada jam 11.45 malam.

Tinggal di Taman Mesra, Jejawi, Kangar, Perlis, Malaysia.

Bekas Pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Arau(SMKAA), Perlis dan Sekolah Kebangsaan Jejawi(SKJ) , Perlis.

Alhamdulillah, saya memperoleh keputusan 5A dalam UPSR 2004 , 9A dalam PMR 2007 dan 9A 2B dalam SPM 2009..hehe..bukan nak riyak..

Menuntut di Universititi Islam Antarabangsa Malaysia dalam program ijazah Sarjana Muda Sains matematik (2012-2014). Namun, kini telah beralih ke ijazah sarjana muda Sains Kemanusiaan(Psikologi).

Insya ALLAH pelbagai perkara yang akan saya coretkan di halaman blog saya ini untuk dikongsikan demi kebaikan kita bersama.

Insan ini dapat dihubungi melalui emel: ahmadkamil92@gmail.com.
Whatsapp/SMS: 012-4485859

Selamat berkenalan dan bersatu atas tali Allah, serta selamat berjuang kepada semua yang merupakan sebahagian daripada mata rantai dalam perjuangan dakwah, menegakkan kalimah Allah di muka bumi yang sementara ini.

“Prinsip hidupku hanyalah satu. Mencari keredhaan ALLAH ‘Azza Wa Jalla adalah lebih utama & lebih penting daripada segala-galanya”

…Raja Ahmad Kamil Bin Raja Sulaiman…
..Pemilk teratak blog ni..

_______________________________________________________________________

May peace be upon you and thanks a lot for those who do visit this blog.

Anyway this ordinary guy named Raja Ahmad Kamil Bin Raja Sulaiman. A muslim forever, god willing.

I was born on 22nd of  Zulhijjah 1412 Hijrah which corresponding to June 22 , 1992 at 11.45 p.m.

I live in Taman Mesra, Jejawi, Kangar, Perlis, Malaysia.

Ex-student of SMK Agama Arau & SK Jejawi. . .

I am so thankful to ALLAH as I managed to achieve straight A’s for UPSR 2004 and PMR 2007, while 9A 2B for SPM 2009.

I have studied in  bachelor of Mathematical Science(2012-2015) in International Islamic University Malaysia, but I have changed to Bachelor of Human Science(Psychology).

God willing, I will share with all of you anything that benefits for us.

All of you may contact me by e-mail address : ahmadkamil92@gmail.com

Salam ukhuwah to all of you and may we will always be blessed by ALLAH before we will be back to Him soon.

“My principle is only one. To seek for ALLAH’s blessing is the most important one compared to others”

….Raja Ahmad Kamil Bin Raja Sulaiman…
..the owner’s of this ordinary blog..

_________________________________________________________________________

56 Responses to “About Me”

  1. Asslamualaikum…terima kasih untok maklumat add math,,i really need it n finally jumpa kat sini.. 🙂

  2. farra aenn Says:

    assalammualaikum… tq utk note sumeni….ia sngt brmanfaat buat sye yg x pndai add mathni… boleh share dgn sye mcm mne awk bleh pndai add mathni?

  3. arra aenn: Wa’alaikumussalam. Welcome. Paling penting kita berfikiran positif, yakin dengan diri sendiri. mesti rajin buat latihan, tapi dengan syarat dah faham konsep sebetul-betulnya

    anis suha:wa’alaikumussalam. sama2. semoga ia bermanfaat. 🙂

    ummisyaz: Wa’alaikumussalam. It is absolutely done for the sake of my ‘deeds account’ in the Hereafter.

    farisya alya: May Allah keep blessing us.

  4. Aaronn Avit Says:

    nak tanya ni.. modules ni free kah? does it charge anything?

  5. assalaimulaikum, bro..
    nk tny, bro ade apply scholarship x atupn ruangan biasiswa dlm blog ni.. kalo ade, pleze and please share link.. harap bro dpt mmbntu hmba ALLAH dalam meleraikan 1001 tali simpul di dalam benak fikiran ana..
    syukran

No comment?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: