About Me

Sekapur Sirih tentang pemilik blog ini

kamil

Photo in December 2011

Assalamualaikum dan jutaan terima kasih kepada semua yang sudi mengunjungi teratak blog saya ini.

Insan biasa yang kerdil dan hina dina ini bernama Raja Ahmad Kamil Bin Raja Sulaiman.

Dilahirkan pada tanggal 22 Zulhijjah 1412 Hijrah bersamaan 22 Jun 1992 Masihi iaitu pada jam 11.45 malam.

Tinggal di Taman Mesra, Jejawi, Kangar, Perlis, Malaysia.

Bekas Pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Arau(SMKAA), Perlis dan Sekolah Kebangsaan Jejawi(SKJ) , Perlis.

Alhamdulillah, saya memperoleh keputusan 5A dalam UPSR 2004 , 9A dalam PMR 2007 dan 9A 2B dalam SPM 2009..hehe..bukan nak riyak..

Menuntut di Universititi Islam Antarabangsa Malaysia dalam program ijazah Sarjana Muda Sains matematik (2012-2014). Namun, kini telah beralih ke ijazah sarjana muda Sains Kemanusiaan(Psikologi).

Insya ALLAH pelbagai perkara yang akan saya coretkan di halaman blog saya ini untuk dikongsikan demi kebaikan kita bersama.

Insan ini dapat dihubungi melalui emel: ahmadkamil92@gmail.com.
Whatsapp/SMS: 012-4485859

Selamat berkenalan dan bersatu atas tali Allah, serta selamat berjuang kepada semua yang merupakan sebahagian daripada mata rantai dalam perjuangan dakwah, menegakkan kalimah Allah di muka bumi yang sementara ini.

“Prinsip hidupku hanyalah satu. Mencari keredhaan ALLAH ‘Azza Wa Jalla adalah lebih utama & lebih penting daripada segala-galanya”

…Raja Ahmad Kamil Bin Raja Sulaiman…
..Pemilk teratak blog ni..

_______________________________________________________________________

May peace be upon you and thanks a lot for those who do visit this blog.

Anyway this ordinary guy named Raja Ahmad Kamil Bin Raja Sulaiman. A muslim forever, god willing.

I was born on 22nd of  Zulhijjah 1412 Hijrah which corresponding to June 22 , 1992 at 11.45 p.m.

I live in Taman Mesra, Jejawi, Kangar, Perlis, Malaysia.

Ex-student of SMK Agama Arau & SK Jejawi. . .

I am so thankful to ALLAH as I managed to achieve straight A’s for UPSR 2004 and PMR 2007, while 9A 2B for SPM 2009.

I have studied in  bachelor of Mathematical Science(2012-2015) in International Islamic University Malaysia, but I have changed to Bachelor of Human Science(Psychology).

God willing, I will share with all of you anything that benefits for us.

All of you may contact me by e-mail address : ahmadkamil92@gmail.com

Salam ukhuwah to all of you and may we will always be blessed by ALLAH before we will be back to Him soon.

“My principle is only one. To seek for ALLAH’s blessing is the most important one compared to others”

….Raja Ahmad Kamil Bin Raja Sulaiman…
..the owner’s of this ordinary blog..

_________________________________________________________________________

56 Responses to “About Me”

  1. assalaimulaikum, bro..
    nk tny, bro ade apply scholarship x atupn ruangan biasiswa dlm blog ni.. kalo ade, pleze and please share link.. harap bro dpt mmbntu hmba ALLAH dalam meleraikan 1001 tali simpul di dalam benak fikiran ana..
    syukran

  2. Aaronn Avit Says:

    nak tanya ni.. modules ni free kah? does it charge anything?

  3. arra aenn: Wa’alaikumussalam. Welcome. Paling penting kita berfikiran positif, yakin dengan diri sendiri. mesti rajin buat latihan, tapi dengan syarat dah faham konsep sebetul-betulnya

    anis suha:wa’alaikumussalam. sama2. semoga ia bermanfaat.🙂

    ummisyaz: Wa’alaikumussalam. It is absolutely done for the sake of my ‘deeds account’ in the Hereafter.

    farisya alya: May Allah keep blessing us.

  4. farra aenn Says:

    assalammualaikum… tq utk note sumeni….ia sngt brmanfaat buat sye yg x pndai add mathni… boleh share dgn sye mcm mne awk bleh pndai add mathni?

  5. Asslamualaikum…terima kasih untok maklumat add math,,i really need it n finally jumpa kat sini..🙂

  6. ummisyaz Says:

    Assalamualaikum
    Stumbled upon your blog while i was browsing the net searching for examination papers for PMRI subjects. Somehow those are not readily available😦
    Anyway, like what you did, though i am not really sure why you did this..usually people would do something where there is something in it for them. in your case, i presume you are doing this solely to help others.. alhamdullilah

  7. farisya alya Says:

    hey u so cute!! haha to know is to love u? haha k i love u..

  8. Wassalam.
    Selalunya double degree. Jarang sangat2 orang buat lebih daripada dua sebab ‘ambil masa’ dan ‘susah’.
    Ada yang boleh jadi major + minor, dan ada yang asing2.
    Macam saya ni kira asing, kena extend. Kalau major+minor pun kena extend juga rasanya, cuma kurang sikit.🙂

  9. assalam…
    erm, di iium boleh ambil banyak degree ke??
    macm saudara yg berhasrat nak ambil degree dlm ba n physco..
    kalau boleh, maksudnya kita kena extend years degree??
    atau consider semua 2 minor degree, meaning still 4 years to complete all the degrees??

  10. Oh. welcome. my pleasure..
    Thanks a zillon for your response and comment
    I appreciate it so much!🙂

  11. thank you for sharing question add math. questions that are useful and easy to follow. in all sorts of blogs, this blog is the most I like because it is giving the info is in order. I hope this blog will help those who get stuck in add math. thank for this blog

  12. Huhu..welcome! Ohhh…insyaALLAH to be part of IIUM kuantan family in February next year. hehe..

  13. thanks for sharing.. welcome to iium kuantan/ kulliyyah of science, computational and theoretical science department… =)

  14. ayyyum, cikgu mira & enaz:

    wa’alaikumussalam. syukran jazilan. thanks. teima kasih atas komen tu. saya bekas pelajar SMK Agama Arau,Perlis & SK Jejawi,Perlis.

  15. Wa’alaikumussalam . .
    Dear My bro, Amin. hehe. .
    Thanks a zillion for the feedback given. InsyaALLAH I will keep doing what I have done. Best of luck to u !!
    =)

  16. Salam,

    Thanks so much for the add maths study materials. I’m gonna use ’em for for my self-study regime.
    Good job on your writing as well, I enjoyed reading that too. It’s good to see you have balance between student and Islamic stuffs.
    I’m happy for ya man, keep up inspiring work.

  17. assalamualaikum,
    saya baru saja buka blog ni, memg best la.
    bnyk soalan yg bleh djadikan latihan.
    semoga dakwah sentiasa brtrusan

  18. terima kasih banyak2 sb upload byk soalan2 trial dr ngeri2 lain..teruskan usaha anda..dulu sekolah mana di perlis?

  19. salaam, i am very impressed with your blog. it’s very helpful to the others. insyallah allah will always bless u for your generousity for sharing knowledge’
    thank you.

  20. Doakan la saya dpt istiqamah mcm skrg ni smpai ke hmbusan nafas trakhir.

    InsyaALLAH saya doakan awk dpt jd mcm sy or lbih baik lg =)

  21. tahniah result anta sgt cantik.karya-karya yg d tulis anta juga menarik.terusknlah usaha anta utk menyebarkan dakwah islam.kalau blh ana ign sgt jd spt anta.moga anta b’jya d dunia & akhirat

  22. karya yang sgt menarik…teruskan lah menulis karya2 islamik.semoga anta berjya d dunia & d akhirat.

  23. hehehe…bkn pandai mana pun bahasa ni….huhu…baru dapat result SPM laa hari ni…

  24. wahah…hebat cite2. profile pun canggeh~
    lum masuk uia pun dah pandai multi-lang…so, dh 18thn kut ko skang?
    kat matrik uia dah…?

    all e best

  25. Riyak atau riak? Rujuk kamus dewan bahasa & pustaka utk kepastian. hehehe….

  26. mawar wardah Says:

    hi junior…hehe..x de pe pown..nk gtaw sesuatu…asenye eja riyak yg sebenarnya ialah riak..
    *if i’m not mistaken*..hehe…btw keep up ur good effort writing in proper way… bukn mcm akak…:)

  27. Hebat? hebat apa la tu..huhu.

  28. wahhh… hebat juga! =D good luck

  29. Hmm..boleh dikatakan hobi la juga.
    Mengisi masa lapang cerita kisah hidup melalui cara yg jarang2 orang guna.
    huhuhu..

  30. Mrs.Darwisyah Says:

    kire ye hobi ar ni??

    hmmm…..xpe…
    asalkan bfaedah…..

  31. Secara jujurnya,
    saya tak minat sikit pun nak ceburi bidang karyawan.
    yg buat drama dan cerpen tu hanya nak guna cara lain cerita kisah hidup saya & kenalan saya.
    bukan ada bakat buat drama dan cerpen pun.
    huhuhu….

  32. Mrs.Darwisyah Says:

    sama2…

    em…sy bkn ye wt kelakar sal pe yg sy ckp 2….

    mmg btl…..sy tw awk cube mnafikan ye….

    em,xpelah bgs jgak mrendah dri….

    pe2 pn..,sy hrp awk truskn karya awk 2…

    sy menantikn kjayaan awk….

  33. Mrs.Darwisyah Says:

    nape lak lawak???
    sy xwt kelakar pn…
    btl la sy ckp…lw xbtl pn….
    nti akn jd gak….

    yela,lagi pn awk pn muda lg….
    msih byk lg mse utk bngkit dlm dunia bkarya ni…

  34. Wa’alaikumussalam.
    kepada Mrs.Darwisyah,
    Terima kasih byk2 sebab kunjungi blog saya ni.
    n terima kasih juga atas komen tu.
    drama n cerpen yg menjadi perhatian ramai?
    hahahaha..rasa lawak dengan ungkapan tu.
    apapun antara keunikan drama & cerpen tu adalah ia adalah cara saya ceritakan kpd org tntg kisah hidup saya tp kisah tu yg diolah sikit & ditokok tambah.

  35. Mrs.Darwisyah Says:

    Assalamu’alaikum Ahmad KAmil….
    sy nk ucapkn tahniah kpd awk coz dlm umo 17 thn cmni pn awk leh menulis cerpen n drama yg mnjd phatian org ramai…

    thniah skali ag…
    alhamdulillah Allah s.w.t tlh mberikan klbhn ni kpd awm…
    hrp awk truskn pjuangn dlm karya awk ni…
    sy akn sokong awk slagi xbtentangan ngn hukum agama kte…

    wallahu’alam…

  36. thanks a zillion

  37. !truegir! Says:

    gud luck in spm…
    do da best….

  38. Wa’alaikumussalam.
    thanx coz brkunjung ke blog saya.
    diri tu x bodoh cuma x rajin.
    apa yg bestnya blog ni?
    indah? hahahaha…

  39. misz hana Says:

    assalamualaikum… kdg2 rsa diri niy bodoh sgt…arab pown xtaw..huhu..pe pon..blog niy bez..mcm2 ad.. trllu indh smpi nk bc pown jd mlu..huhu
    im not really gud malay gurlzz…

  40. wa’alaikumussalam.
    Thanks a ziliion.
    Hmm..tak la pandai mana pun berbahasa arab.
    sikit2 boleh la..
    huhu..

  41. assalamualaikum..
    congratulation for ur nice blog…bestnya pandai berbahasa arab… bolehlah ajar sy…(dah lama xbelajar lughatul arabiah ni).

  42. wa’alaikumussalam.
    ‘afwan ya ukhti =)
    oh..wishing u all the best and good luck for the coming PMR next week.

  43. umi dilaila Says:

    assalamualaikum…terima kasih banyak sbb bg tngk blog nie…banyak kegunaannya….saye orang jauh..dri melaka…ngri brsejarah…huhuhu…melawat lah kat sane heh…em…harap dpt brkenalan sebagai sahabat nnt kelak…saye form3…pmr…by the way..thanx once again…assalamualaikum….

  44. Ish…apa la sir ni.
    ada2 je..

  45. Hidup RAK!!

  46. insya ALLAH..
    selagi hayat masih ada akan ku cuba mencari keredhaanNYA =)

  47. eyeman_92 Says:

    perrhhhh……………..gempaknya….apa2 pun teruskan menyebar peringatan kpd umat manusia……………..

  48. Wa’alaikumussalam.
    kalau dah ada permintaan insya ALLAH ada la nanti.

  49. farhan Says:

    SAlam…paper lain x da ka???
    f0rm 4..

  50. psikologirl Says:

    assalamualaikum…
    apa pun yang awk lalui hruslah diiringi dgn kekuatan dan kesabaran….ALLAH sentiasa bersm dgan umatnya..
    moga2 awk berjaya dlm hidup

  51. Wa’alaikumussalam.
    Insya ALLAH..
    mudah-mudahan..
    syukron jazilan.

  52. mukminah Says:

    salam….
    semoga hidupmu diberkati oleh Nya

  53. assalamualaikum..

    teruskan pengisian blog ini dengan
    isi2 y b’manfaat..
    doakan k’jayaan umat Islam d dunia & d akhirat..
    wassalam..

  54. Assalamualaikum..
    semoga memperoleh kejayaan di dunia dan akhirat.
    sesuatu yang dilakukan kerana ALLAH S.W.T, letihnya tidak terasa dan penatnya berbalas bahagia.

  55. a million thanks for the pmr and spm trial papers of states in Malaysia. you are one of the rare kind which makes this world a wonderful place to live in. keep up the good job.

Bagi komen sikit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: