Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan PMR 2010

Science

- Negeri Johor

- Negeri Kedah

- Negeri Sabah

- Negei Kelantan

- Sekolah Berasrama Penuh(SBP)

- Negeri Terengganu

- Negeri Perak

- Negeri Melaka

- Negeri Pahang - skema P1 , skema P2

- Sarawak – K1 , K2 , S1 , S2

- Negeri Selangor- P1,P2

- Negeri Sembilan -  P1 , P2 , Skema

- Maktab Rendah Sains Mara(MRSM)

- Wilayah Persekutuan  Kuala Lumpur

Bahasa Melayu

- Kedah

- Sabah

- Terengganu – K1 , K2

- Melaka – K1 , K2 , Skema

- Pahang -  K1 ( skema) , K2 ( skema)

- Negeri Sembilan – K1 , K2 , Skema

Pendidikan Islam

- Perak

- Johor

- Pulau Pinang

- Kedah

- Pahang , skema

- Terengganu

- Melaka

- Sabah , Skema

- Negeri Sembilan , Skema

Bahasa Arab

- Kedah, Kelantan dan Perak

- Melaka dan Penang

- Pahang dan Sabah

- Johor dan Sarawak

- Sabah

- Negeri Sembilan

- Wilayah Persekutuan

Bahasa Inggeris

- Kelantan – P1 , P2

- Pahang – P1+S1 , P2 , (skema)

- Kedah – P1+P2+Skema

- Terengganu – P1 , P2

- Melaka – P1 , P2

- Negeri Sembilan – P1 , P2 , Skema

Kemahiran Hidup Bersepadu 1 – Kemahiran Teknikal

- Kelantan

- Kedah

- Melaka

- Pulau Pinang

- Negeri Sembilan , Skema

Kemahiran Hidup Bersepadu 2 – ERT

- Kelantan

- Melaka

- Negeri Sembilan , Skema

Kemahiran Hidup Bersepadu 3 – Sains Pertanian

- Kelantan

- Johor

- Negeri Sembilan , Skema

Kemahiran  Hidup Bersepadu 4- Perdagangan & Keusahawanan

- Pahang , skema

- Negeri Sembilan , Skema

Geografi

- Kelantan , Skema

- Kedah , Skema

- Terengganu

- Sarawak

- Pahang , skema

- Melaka

- Sabah

- Perak

- Negeri Sembilan , Skema

Sejarah

- Sabah , Skema

- Kedah + skema

- Terengganu

- Pahang , Skema

- Melaka

- Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur – K1

- Selangor – K1

- Pulau Pinang

- Negeri Sembilan , Skema

Mathematics

- Sekolah Berasrama Penuh(SBP)

- Kelantan – K1 , K2

- Sabah – K1 , S1 , K2 , S2

- Perak – K1 , K2 , Skema

- Melaka – K1 , K2 , Skema

- Pahang – K1 (skema) , K2 (skema )

- Terengganu – K1 , K2

- Kedah – K1 , K2 , S1 , S2

- Johor – K1 , K2

- Negeri Sembilan – K1 , K2 , Skema

About these ads

125 Responses to “Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan PMR 2010”

  1. where can i find [ PMR Trail Kertas Soalan BM 2010 wilayah persekutuan

  2. pmr man Says:

    terima kasih sangat :D

  3. macam mana ni nak download tak boleh guna website tuu , website tu buat hal pulak .. Ada sapa-2 tahu tak nak download guna website lain . PLEASE MUSTAHAK SANGAT !!!.

  4. macam mana ni nak download ?. System tu buat masalah lhaa pulak .. Boleh tak sesiapa tolong atau ada cara lain nak download . PLEASE !!!

  5. thx…………

  6. eunsun Says:

    Assalamualaikum.. minta tlong hantarkan sgala soalan kh pertanian ke email ni eunsun_na97@yahoo.com -susuh nk dpt :(

  7. kertas soalan 2010 (real PMR) nya x dak ka?

  8. eyra fazyra Says:

    korang study jer latihan y cikgu kasi…………………..

  9. eyra fazyra Says:

    napew kertas arab melaka susah nk bkak…..??someone help me??

  10. YANG PENTING KITA USAHA DAN SETERUSNYA BERTAWAKAL DAN BERDOA KAPADA ALLAH.

  11. MUSLIMAH STUDENT Says:

    yang penting kita dekatkan diri kepada ALLAH SETERUSNYA MANTAPKAN USAHA.

  12. pmr candidate 2011 Says:

    why isn’t there an answer scheme for the kedah’s kh teknikal trial paper????

  13. knape trial pmr pndidikan islam 2010 tak boleh buka..yg format doc. xde eah

  14. Sama2.. Mudah-mudahan begitulah. Amin :-)

  15. pmr candidate Says:

    kpd pemilik blog nie..terima kasih byk2 sye ucapkan..semoga usaha anda ini diberkati dan mendpt rahmat drpd allah..amin!

  16. sweetie gal Says:

    x de paper 2011 ke??…pls can u find it???

  17. kenapa tak ada jawapan punya?

  18. Any request to send exams questions through e-mail is not going to be entertained. Thanks.

  19. please sent set trial pmr 2011 terengganu,kelantan,selangor,sb,mrsm and many more…..

    please…>!!!!

  20. please sent me set of trial pmr 2011 terengganu,kelantan,selangor,sbp,mrsm and many more…..

  21. terima kasih..

  22. yx-scorpio Says:

    very thx~

  23. ummu tasnim Says:

    slm,terima kasih ats usaha tn punya blog ini,sgt2 mmbantu cuma ada soalan2 yg kena bukak dgn scribd tu mmg tak dpt lgsg nk download :-(

  24. bley lh lman web nie,, first time mcok lman web nie,, try..

  25. candidate pmr Says:

    doakan saya mendapat keputusan cemerlang in trial pmr 2011.

  26. thank kerana mumudah kan sya mencari soalan2 tahun2 lepas…mudah lah kat web nie

  27. Adib Umbrella Says:

    yay sya dpt semua betul mat dari terengganu untuk kertas 2

  28. aQ NiesA Says:

    THANk,,arap2 bleyh wat yg terbaik dlam exam PMR,,,, <3 <3………….. :)

  29. thank q 4 sharing with us.doakan sye untuk pmr k!

  30. kalau ada soalan peperiksaan PMR hantar ke fb ni.

  31. good……………………………… :)

  32. imeldacharles Says:

    good………………………………

  33. nurdyna Says:

    humm .. napa ta da skema or soalan percubaan n.johor 2010 ek?huhu.. : homewrk ta siap g nih ! :( ..

  34. Miss Hajar Says:

    tqvm for sharing!your hard work should be given a compliment!

  35. acidjay Says:

    Thank u sir….u r a gem

  36. luqman @cglooon Says:

    tq…tpi jwapan skema untuk bhasa arab x de keeee??

  37. terima kasih byk2.. mg Dia membalas segala kebaikan anda :)

  38. that good

  39. ROyhan tipicalBUdaKSAbah. Says:

    wow… trima kasih… aku harap soalan ini boleh membantu saya dgn PMR ini tahun.. :)!!

  40. thank you so much for sharing. May Allah bless ya :)

  41. Terima kasih atas perkongsian ini. Sangat banyak membantu.

  42. kepada tiatihah:
    Soalan percubaan PMR 2010 bagi negeri perlis diletakkan dalam post yang berasingan. harap maklum.

  43. ayn asroy Says:

    THANKS A LOT SIR ;D

    *appreciate it soo much !

  44. asal negeri perliS puNyer sOalan triAL xde ek?

  45. gurcharan Says:

    Terima kasih kerana dengan adany blog ini, saya sebagai seorang guru dapat membantu pelajar-pelajar sekolah saya membuat ulangkaji dengan menggunakan kertasnegeri lain. Ia banyak membantu dalam gerak gempur sekolah saya. Moga-moga usaha murni anda ini diberkati Tuhan.

  46. trima kaseh!!!!byk2 sbb byk antr soln yg bgus2!!!!!!!!

  47. tengs~ my teacher said that SCIENCE KERTAS 2 PMR 2010 lbih kurang mcm trial Johor . kte tgk esk .

  48. terima kasih bebanyak, teruskan usaha murni ini ok.

  49. thanks for sharing all these paper . you’re such a very kind-man :) May God blesses you :)

  50. jue pahang Says:

    thanks sbb beri peluang kongsi soalan cuma kenapa soalan matematik selangor tidak di upload ye?

  51. tak ada skema jawapan untuk kertas1 Bahasa Melayu Terengganu?? Pls reply asap. Thanks.

  52. amar sangha Says:

    thanks 4 the papers

  53. bolehkah send sekolah berasrama penuh kemahiran hidup 4 kpd sy? thk u

  54. ya Allah!! thank you so much!!
    mmg sgt2 mmbantu :D

  55. Salam
    Ingin saya maklumkan bahawa sesetengah soalan dari laman ini telah saya muatturun dan akan dimuat naikkan di weblog saya, http://www.papercollection.batukawa.info.

    Adalah mengalu-alukan para pelawat weblog ini turut mengunjung ke weblog saya.

    Harap maklum dan direstui.

    Daripada,
    Admin,
    TrialPaperCollection

  56. soalan trial perak khb kt 2010 tiada ke???

  57. kalau ada soalan bi paper 2 selangor atau wilayah…tolong sent ke e-mail saya

  58. soalan pi kelantan x da ke?????kalau ada tolong sent ke e-mail ni nurul_nazfiq@yahoo.com

  59. b.arab selangor x de k?skema skali

  60. nk skema jawapn geografi negeri terangganu!!!thanks!!!

  61. soalan percubaan pmr pendidikan islan kelantan x de ke?
    harap dpt sgt upload untuk rujukan.
    klu ader sent ke email ni (zureennatasya@yahoo.com)

  62. wah!! trimas sbb senangkn keje sy utk cari krts2 percubaan 2010!! tq..!

  63. setsuna f seie Says:

    knapa soalan percubaan pmr 2010 sejarah negeri kedah punya xde?

  64. Dari mana saya boleh mendapatkan jawapan?

  65. tolong send skema jawapan geografi negeri kelantan ke email nih
    sponcep1690@hotmail.com

  66. Cikgu Zul,
    link telah diperbetulkan.

  67. knp sejarah terengganu klau nak download klua geografi lak? ada sejarah terengganu x? klau ade,tlg send kt email nie.
    glo.ineng@yahoo.com

  68. Satu usaha yang amat dikagumi kerana dapat membantu pelajar dan guru.
    Teruskan usaha anda untuk melahirkan generasi yang berilmu
    Terima kasih

  69. knp pmr trial sejarah terengganu kluar geo ?

  70. cikgu siti salasiah Says:

    terima kasih.banyak sgt membantu gerak gempur pmr sek saya. cuma..soalan geografi sarawak n terengganu xda skema jawapan ke?
    tq.

  71. Salam tuan Ahmad Kamil.
    Terima kasih kerana memuatnaikan soalan2 percubaan PMR seluruh negara. Mohon untuk linkkan di website kami.

  72. Salam tuan Ahmad Kamil.
    Terima kasih kerana memuatnaikan soalan2 percubaan PMR seluruh negara. Mohon untuk linkkan di websit kami.

  73. soalan peperiksaan percubaan bahasa arab PMR terengganu ada tak? I need them..

  74. ada tak skema jawapan untuk geografi sarawak???

  75. knp trial sejarah terengganu kluar geo ?

  76. CHONG KIM LEONG Says:

    Terima kasih kerana sudi memberikan peluang untuk kami memuatturun kertas-kertas soalan percubaan yang berkaitan dari seluruh negeri. Langkah ini amat berguna untuk bakal calon peperiksaan PMR dan SPM. Namun sayang sesetengah kertas ini tidak disertai jawapan. Diharapkan pihak tuan dapat berusaha sedaya upaya untuk membekalkan skema jawapan bagi senua kertas peperiksaan.
    Sekali lagi diucapkan ribuan terima kasih.

  77. thx a lot ok!!
    gud job

    harap dpt straight a taun nie.
    thx ya

  78. thx a lot =)

  79. tak leh bukak ler….camne ni..exam dah dekat nie…..

  80. terima kasih bnyk2…

  81. skema math terengganu xde ke?please….

  82. PUTERI DIANA Says:

    salam…
    * Johor math (paper 1 & 2),
    * Kedah math (jawapan skema 2),
    * Kelantan math (paper 1), paper science, geografi (paper & skema),B.I (paper 1 & 2) & ERT
    * Sarawak science (paper 2, jawapan skema 1 & 2),
    * Perak math (paper 1 & 2)

    - kesemua yg dsenaraikan tdk boleh d buka….knp ye…???kalau x bleh buke,bagaimana sy hndk download…???sesiapa yg boleh bkk & download ape yg sy snaraikan,tolong downloadkan & tlg send ke e-mail address sy atau d facebook : princess_diana95@yahoo.com.my (e-mail address & facebook email yg same…)…kerjasama anda amat sy hargai….tolong ye…sy amat memerlukannya…hny smggu je nk PMR… please!!!!!!!!!!! TQ

    -wassalam-
    -peace no war & smile always-
    -24.09.10 , jumaat-
    -12.02 malam-

  83. bm 1pahang ada beberapa soalan hilang(6-10).soalan sejarah sabah susah nak down load.

  84. Alhamdulillah , syukur (:

  85. thanks a lot :)

  86. adoy!!!! npe xbleh bkak nie??

  87. thanks…

  88. dyana hamidi Says:

    solan ramalan math 2010 ta de ke…area selangor…da ta ckp mse da nie na study gile2..

  89. npe x bleh bkak ….
    download error jerw…
    pliizzzzzzz …. larh tolg …
    mse itu pnting ssgt bt mse nie …

  90. paper bi from johor x de?

  91. mcmana nak buka trial bahasa arab melaka

  92. skema jawapan b t’anu tak de ke?
    tolong saya nak segera

  93. ah long bukit jana Says:

    mne skema jwpan math2 kedah?
    sejarah kedah pon xdak ni

  94. thanks :).
    bergune sangat.

  95. terima kasih banyak2…

  96. Amelia Azemi Says:

    Kertas daripada negeri sembilan tk upload ? I really need the paper!!!!!

  97. jazaKAllah… semoga Alllah memberkati jasa baik anda..

  98. boleh post trial KH pil 4 (P&K), tq

  99. kh 4 (pk) x de ke ?

  100. ah long bukit jana Says:

    derr mne soalan trial geo n.kedah?

  101. terima kasih kerana sanggup berkongsi soalan-soalan percubaan pmr 2010 negeri-negeri lain…

  102. salam..terima kasih kerana sudi kongsi soalan negeri2 lain dgn kami…
    skema jawapan geografi PMR negeri terengganu ada x?klu ada blh xhntr kpd saya utk semakan bersama pelajar2…

  103. apsal nk dwlod error..plizzla..smbdy hlp me…masa itu emas..nywy sape yg wt web ny..mmg arigatoooo giler2 ah

  104. tolong post kemahiran hidup pilihan 4 (PK) …THANKS

  105. salam.. skema jawapan percubaan pmr2010 pendidikan islam terengganu xde ker?

  106. thanks..

  107. boleh post kh pilihan 2 (ert) soalan kedah !!!!
    tolong pls .. tolong ..

  108. Salam,

    To whoever owns this blog,THANKS LIKE A ZILLION TIME!!!!!!!!!!!

  109. Low Seok Suan Says:

    skema jawapan bahasa melayu terengganu tak de ke?

  110. susah nk download dgn scribb..tq byk2 atas kerja keras cikgu..smga Allah akn mmbalas jasa cikgu

  111. ustaz kamal Says:

    terima kasih, byk mbantu sy ngan soklan2 nih…

  112. TOLONG BAGI JAWAPAN !!!!!

  113. ada lagi kah ????

  114. Luqm@n @f!q Says:

    skema jawapan pend. islam terengganu x de ke??

  115. Baru saja ditambah.

  116. Luqm@n @f!q Says:

    soaln pendidikan islam negri terengganu x de Ke??? saya nk gune secepat mngkn….

  117. Luqm@n @f!q Says:

    soaln pendidikan islam negri terengganu x de Ke???

  118. skema jawapan sejarah dan geografi bagi negeri johor xde ke harap dpt membantu sy. sy ingin guna dalam masa terdekat

  119. kertas soalan bahasa melayu k1 dgn k2 dari kelantan tak de ke ?

  120. Kertas trial bm johor takde ke?

  121. syukran ja zi lan …
    kongsi brsama…..

  122. boleh x upload kat file hosting selain scribd….
    kat mediafire ke ziddu ke 4shared ke….
    Scribd nie asik prbm je memanjg…x blh downld…
    Harap dpt mbantu…

  123. terima kasih sebab bagi link untuk download paper pmr 2010 ! moga anda diberkati Tuhan ! Amin.

  124. soalan percubaan pmr sejarah xde ke..??
    kalau ade hantar ke email ni [ fire.bladez@yahoo.com.my ]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 136,752 other followers

%d bloggers like this: